5 фризури кои ќе ве направат помлади

За да изгледаме помлади, ние често ги забораваме основните работи – начинот на шминката, но и фризурите кои можат да нѐ подмладат.

Фризури кои имаат ефект на подмладување се најчесто оние околу кои не постои преголема агриженост и стил. Подолу ви нудиме неколку фризури кои ќе ве подмладат.

  1. Брановидна коса

Брановидната коса е секогаш поврзана со младите, но треба да обрнете внимание на изборот на бранови. Секогаш подобро да ги најдете оние со балг пад.

  1. Пикси

Мал број жени се одлучуваат за оваа фризура. Потребно е одржување, но треба да бидете свесни дека ги крие одредените неправилности на лицето.

  1. Степен

Иако се чинеше дека овој тренд на фризура веќе некое време е изгубен од радарот на фризерите, но сепак се уште е ИН. Идеалната должина на коса за овој тип на фризура е малку под вашето рамо.

  1. Светли пармени

Ова е тренд на осветлување на косата на врвовите. Вака обоената коса му дава на целото лице помлад изглед, и години визуелно се бришат.

  1. Разбушавена степенеста фризура

За оваа фризура, сепак, ни е потреба фризер. Познат пример за оваа фризура ја носи Џејн Фонда со години. И таа е навистина синоним за добар изглед во зрели години.

 

Facebook Comments
(Visited 2.402 times, 1 visits today)
Loading...