5 совети за безбеден летен одмор со деца

Доколку имате мали деца препорачливо е да патуваат дење отколку ноќ, бидејќи сите непредвидени околности во темнината, со деца може да бидат проблем.

Најдобро е да тргнете на пат рано наутро или попладне.Потребно е да правите неколку паузи за време на возењето, барем на секој час или два. Задолжително е да носите вода сува храна. Бебињата помлади од шест месеци не треба да патуваат подолго од два часа.

ADVERTISEMENT

Воедно авионот не се препорачувакако опција за превоз  поради притисокот во ушите.Со толку мало дете, најдобро е да патувате со автомобил.Покрај тоа, треба да се имате предвид дека во автомобилот мора да се вклучи клима, и не  треба да биде премногу ладно. Ако родителите знаат дека детето иам проблеми при патување, половина час пред да оди на пат, треба да му дадат анти-метафизичар, лек кој ќе го спречува можното гадење и повраќање.

Овие лекови му помогнат полесно да го поднесе патот.Децата помлади од една година не треба директно да се изложуваат на сонцето. Без оглед на производите кои се рекламираат како погодни за најмладите, бидејќи поради големите дупки во озонската обвивка, препаратите со најсилен заштитен фактор не можат целосно да ги заштитат од штетните ефекти на сончевото зрачење.

Бебето треба да оди на плажа рано наутро, во осум, девет часот и попладне по 19 часа.Помалите деца, и децата од предучилишна возраст треба да бидат намачкани со производи со висока заштита со знак од 50+.

Facebook Comments
(Visited 73 times, 1 visits today)
Loading...