Ќерката на Адријана Алачки ја знаете сите, но погледнете како изгледа НЕЈЗИНИОТ син – и тој сака да готви како мајка му!

Горда баба и мајка на две прекрасни деца

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

Познатата фолк-пејачка и водителка на емисијата „Вкусот на традицијата“ објави неколку фотографии на кои е со својата ќерка Грациела, но и со синот Баже.

Во прашање се фотографии направени за време на снимањето на нејзината кулинарска емисија, каде токму нејзините деца се појавија како гости, и во која мајката и ќерката подготвија торта која носи слично име со нејзината ќерка.

„Мајка и ќерка! Грацина торта од готвачот а Баже обожава да ја јаде“, пишува во описот на фотографиите.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

Инаку, Алачки не ретко објавува фотографии од своите деца, но и од внуката Јана која оваа година наполни пет години.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

Ќерката на Алачки е во брак со Игор Димовски, а за нивната свадба се пишуваше многу.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

Големата свадба имаше над 300 гости, а посебен шмек и дадоа групата „Академци“ и Драган Мијалковски. Од познатите личности на веселбата биле Ирена Спировска, Ристо Краповски и Сузе Турунџиева.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

Познатата водителка и пејачка е горда на своите деца, а во една пригода за својата ќерка напиша:

„Граци сине, ти си мојата причина за среќа и за постоење. Ти си мојот најголем успех. Доаѓам во состојба, од она тоа што си ТИ денес: човек, мајка, сопруга, реализирана професионално, да учам јас од тебе сине. Си ги препознавам моите успеси и грешки следејќи те тебе како мајка, како жена, со сите вредности. Можам да кажам со еден збор, ти благодарам ќерко моја што со крената глава одам секаде.“

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

„Ти си мојот образ и чистина. Да си ми здрава и жива и биди среќна бескрајно со твојот пород и семејство“ напиша Адријана на Фејсбук.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

Инаку, македонската пејачка и водителка на „Вкусот на традицијата“ беше 25 години во брак со хармоникашот Горан Алачки со кого го доби синот Благоја и ќерката Грациела. Адријана и Горан и покрај тоа што се разведени останаа многу добри пријатели, велат нивните блиски.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

Благоја има 25 години и е правник по професија, но како што вели Адријана, и тој одлично се снаоѓа и во кујната.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки

„Доаѓаат следните генерации кои стануваат подобри мајстори во кујната од мене, а тоа е мојот син Благоја, кој секојдневно ме збунува со преубавите вкусови што ги создава во кујната“, изјави пејачката во интервју за „Женски магазин“.

Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
Фото: Фејсбук/ Адријана Алачки
(Visited 8.666 times, 5 visits today)