Љубовницата на познатиот генерал низ солзи: И покрај тоа што тој беше оженет со друга, сакаше да има дете со мене!

Љупка Стевиќ си ја отвори душата и раскажа за љубовта со српскиот генералДрагиша Симиќ.

Таа истакна дека на почетокот Драгиша не и се допаднал, како и тоа дека мислеа дека за неа е многу стар.

– Тој мене ме освои.Не ми требаше долго да се заљубам, видов дека тоа е тоа. Не сакам да бидам единствена која ја изнесува својата страна, гледам да бидам воздржана колку што можам и колку е тоа возможно.

Повеќе од половина град мислат дека сум му сопруга, а јас тоа не сум. Оженет е има четири деца, неодамна стана дедо.

Од самиот старт добив едно ветување, не се сметам себе си за љубвница, јас јавно започнав, тој живееше со мене и беа преубави 10 години, но заврши на таков начин, кој знае зошто е тоа добро и каква ќе биде мојата судбина, рекла низ солзи, па додала:

-Не се сеќавам дали некого сум сакала на ваков начин, но верувам дека ќе се појави оној вистински. Јас одлучив да постам,да се исповедам, отидов и се помолив пред Бога да ми покаже правец, зошто на нас не ни е суудено…

Имаше и расправии и препреки, не би навлекувала во поголема интима, бевме само на екор до тоа да се остварам како мајка…“

Љупка многумина ја осудуваат што има врска со оженет маж, а таа на тоа вака реагира.

– Јас бев слобдна девојка, тој беше кој имаше семејство. Не дозволив таа страна да трпи недостатоци , дури и го туркав да не се осети таа непријатна ситуација… Тој беше тука зошто сакаше да биде до мене, изјвила таа за една емисија.

– Планираше деца со мене, тој ден кога стана дедо дојде кај мене и мојата мајка и мојот татко му честитаа, но на тоа одговори: „Боже, здравје син или ќерка“, признава Љупка низ солзи.

Извор: Курир.рс

(Visited 96 times, 1 visits today)