Нега и здравје

Јадел лук на празен стомак и доживеал чудо: Целото тело му е благодарно што го правел тоа секој ден

Лукот е моќен антибиотик и антиоксиданс, па така го штити вашиот желудник од инфекции и болести. Треба да го изедеме пред било што друго да почнеме да јадеме, дека не постои ништо друго во желудникот што би се мешало со храналивите материи во лукот.

Здравствените бенефити од лукот се многубројни. За сите оние кои се жалат на висок крвен притисок, ова е најлесен и најсигурен начин да го држите притисокот под контрола. Најдобро од се што е го земате еднаш дневно и нема никакви нус појави како што е случај кај разните лекови.

Воспаленијата од било кој вид, можат да се спречат и излечуваат со лук. Оние кои страдаат од артритис може да имаат неизмерна корист од лукот. Конзумирањето на лук на празен стомак, не само што ќе би помогне во борбата против симптомите на артритис, туку и против болките во врска со тоа.

Оваа чудесна билка ве чува подалеку од габични инфекции, брадавици, бактерии и сите останати бактериски инфекции. Во случај веќе да сте биле жртва на некоја од овие инфекции, земете лук еднаш дневно и ќе се чувствувате многу подобро во рок од неколку дена.

Слабиот имунолошки систем денеска е вообичаена појава. Поради падот на имунитетот често доаѓа до настинки, грип, носни алергии и сериозни болести. Кога вашиот имунолошки систем е силен, тој е во состојба да ве заштити.

Лукот ви дава сила. Едно чешне лук има 12 мг. калиум, 5 мг. калциум и 100 сумпорни единици.

Лукот е многу корисен за белите дробови. Ќе ви помогне и во превенција и лекување на респираторните органи. Може дури да спречи воспаление на белите дробови, бронхитис, задух, кашлање и многу другу болести.

Од друга страна, многумина веќе го имаат испробано експериментот со лук во вц-школката, затоа што сакаат да си го поедностават чистењето на бањата.

ФОТО: revat.com

Всушност, лукот содржи алицин кој му дава силен и специфичен мирис. Но, освен мирисот, алицинот е многу делотворен и во борбата против бактерии и габи, и тоа не само во нашето тело, туку и на некои неочекувани места каде што се појавуваат. На пример, во бањата!

Наутро само треба да пуштите вода, а ако го повторувате овој процес два пати неделно, во вц-школката ќе имате многу помалку бактерии, а се претпоставува и дека лукот успешно делува и против жолтите наталожени дамки.

Би се обиделе ли? Немате што да изгубите, а резултатите можете да ги споделите со нас!

 

Маркетинг

Поврзано

Back to top button