Ѕвездата на Југославија очајна и тажна – Немам ПОВЕЌЕ никој, останав САМ!

Емотивна исповед на славниот пејач!

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

Пејачот Муахарем Сербезовски, признава дека му тешко што останал „без своите соборци“колеги со кои изградил успешна кариера и открил дека би сакал за секој од нив да испие по една песна.

Имено, во време кога имал најмногу настапи, времињата биле поинакви и пејачот постојано бил на сцена и во кола, а денес, како што вели се е поинаку. Најтежко му паѓа пто денес останал „без своите соборци“.

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

– Седам зад воланот по 1500 километри и не ми е тешко, а да кажеме мојот син каде и да сака да оди седнува во авион. Таква е генерацијата, се насмеал пејачот кој вели дека не сака „кафански факултет“.

– Оној кој е роден за песна, нему не му треба кафански факулетт. Музиката е широк поим и мораам да бидам искрен и нескормен.

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

Јас моментално сум најголема жива легенда во Југолсавија. Сите кои беа со мене, ги нема веќе. Шабан, Тозовац, Новица, Синан, Џеј, останав сам, тажно е, раскажува Мухарем кој за Синан Сакич ја напиша песната „ Синане, легендо!

Мухарем Сербезовски е познат пејач, писател и преведувач од македонско ромско потекло. Живее во Сараево, Босна и Херцеговина.

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

Роден е во Топаана, Скопје. Почнал да пее на 14 години, и објавил педесетина албуми и напишал 400 песни.

Некои од нив се хитови на народна музика во регионов. Напишал седум романи.

 

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

 

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

 

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

 

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

 

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

 

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

 

ФОТО: Мухамет Сербезовски / Фејсбук

 

(Visited 7.074 times, 1 visits today)