ШОК: Саша Матиќ се разведува – Причината е поради оваа жена!

Пукна тиквата, Саша Матиќ се разведува!

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Бракот на Саша Матиќ важи за еден од хармоничните на јавната сцена, а пејачот е со Анѓела во љубов цели 17 години.

Српските медиуми почнаа наголемо да пишуваат дека Саша Матиќ се разведува, а причината за разделбата според пишувањата е неговиот пратечки вокал Драгана Ракичевиќ.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Пејачот на кого очигледно оваа тема му задава одредени непријатности, крато за Телеграф.рс изјавил дека за тоа не сака да зборува.

– Ве молам, немојте од сабајле на оваа тема. Знам што морате и што е вашата должност, но немојте, ве молам… Не сакам да зборувам воопшто, јасен бил пејачот.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Драгана која до 2019 година била во брак со Мирко Гавриќ, не сакала да се изјаснува на оваа тема.

Како ни Саша ни Драгана не сакале детално да се занимаваат со аферата се останува на нивот на нагаѓање, а како понатаму ќе се развива ситуацијата останува да видиме.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

За сега можеме само да се потсетиме како неодамна Саша зборувал за својот брак. Во неговите изјави немало наговестување дека бракот му е во криза.

– Нема тука тајна. Љубов, разбирање и поддршка, а кај мене се тоа постои. Но ако ме прашате дали морам да се искуппам што не сум дома, искрено да ви кажам не се искупувам ни сам на себе.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Кога сум дома мора да биде добра атмосферата, да се сложуваме, смееме и да уживааме, а ако не е така, одма си одам.

Знам дека е себично, но тоа е вистина. Тоа исто важи за брак, дека атмосферата помеѓу мене и сопругата ако била лоша би заминал.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Сепак, во интервјуто за српските медиуми, во една пприлика открил дека постојат моменти каде во бракот не е мирно море, но дека тој и Анѓела умеат да ја преживеат секоја врста на криза.

– Бракот не е мирно море, односите се менуваат, што е сосема нормално. Важно е да умеете да се изборите со бурите и да најдете пат до сигурниот брод.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Тоа не значи дека љубовта со време бледее или исчезнуува. Напротив, таа созрева се зајакнува и прераснува во нешто многу поголемо.

Вистина е дека денес имаме помалку време за нас отколку пред 10 години или 15, но затоа научивме повеќе да ги цениме моментите кои ги „крадеме“ само за нас.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

За својата жена тогаш имал само убави зборови.

– Таа е мојата поддршка, сила и мој пријател. Знаете како велат, зад секој успешен маж стои жена и во тоа има вистина.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

Да ја изградам кариерата каква што ми е денес, мора покрај себе да се има некој кој секогаш ќе стои покрај тебе во сите ситуации, кој ќе ме охрабри да продолжам понатаму кога нешто не оди.

Личноста која искрено се радува на моите успеси покрај се – тоа мора да биде жената која е мајка на моите деца.

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

ФОТО: Саша Матиќ / Инстаграм

(Visited 659 times, 1 visits today)