Шест причини зошто ги обожаваме Скорпиите

Шкорпија е знак на вода која не се прилагодува на другите, но кога го имате во близина, знаете дека имате пријател засекогаш.

 

Тие се страсни.Скорпиите се страствени во љубовта. Тие секогаш се трудат да направат сè совршено, да покажат колку се грижат за некого, а она што важи за нив е дека тие „ќе си го дадат животот за некого“. Сè што сте замислиле во креветот на Шкорпија, ќе може да се оствари. Тие даваат „сè“, но очекуваат и „сè“, па дури и повеќе од тоа.

Не се откажуваaт.Дајте им тешка задача и само гледајте како сторат. Никаква пречка не може да се најде на нивниот пат. Тие ги завршуваат работите лесно затоа што знаат дека после тоа можат да очекуваат некаква награда, без разлика дали станува збор за покачување или пофалби.

Тие чуваат тајни.Ако му кажете на Шкорпија нешто во доверба, таа нема да и ’каже на никој на вашата тајна додека е жива. Затоа е добро да имате пријател во овој знак затоа што тој секогаш ќе биде таму за вас и тој никогаш нема да ве изневери.

Тие се мистериозни.Никогаш не знаете што мислат, но секогаш треба да се грижите доколку не ви кажат што е проблемот ако сте соработници, пријатели или партнери.

Тие имаат шесто сетило.Тие секогаш имаат чувство кога нешто не е во ред. Тие точно знаат кога некој не е добар за нив, и кога се. Неискрено оценуваат како некој ги гледа, што вели за нив, без оглед дали ги сака или не. Понекогаш тие исто така имаат интензивни соништа. Тие се перцептивни и треба да ја следат нивната интуиција.

Тие се посветени.Тие се посветени на својата работа и лесно прават сè што имаат. Тие имаат свои цели и кога замислуваат нешто, тоа го постигнуваат. Тие секогаш одат до крајните граници на своите способности, така што ќе останат доцна на работа, само за да бидат сигурни дека сè е како што треба. Тие не се перфекционисти, но нивната амбиција е силна, така што ги мотивира да работат понапорно.

Facebook Comments
(Visited 292 times, 1 visits today)