Чистење на вашата бања за време на епидемијата: Три работи на кои треба постојано да внимавате

Овие правила треба да се следат генерално, но особено за време на короната.

 

За повеќето луѓе деновиве, целта е да ги заштитат своите најблиски и самите од вирусот.Она што експертите го истакнуваат цело време е важноста на хигиената – лична, респираторна и хигиена на рацете, а важни работи вклучуваат редовно чистење и дезинфекција на домаќинството.

ADVERTISEMENT

Една од просториите што во овој случај треба да биде во центарот на вниманието е бањата. Меѓу другото, тоа е просторија со голем број површини со кои сме во чест контакт, поради што треба редовно да ги чистиме.На овие три работи треба да внимавате во бањата:Чистете ги сите површини редовно вклучително и тоалетот, туш / када и мијалник.

Сите достапни површини во бањата треба да се чистат со детергент, а потоа да се дезинфицираат. Кога чистите, користете заштитни раквици и, по чистењето, отстранете го отпадот што може да се појави во корпа за отпадоци што е можно поскоро.

Чувајте ги четките за заби одделно.Осигурете се дека вашите четки не се премногу блиску еден до друг, ако има повеќе луѓе во домаќинството, бидејќи ова е ставка што често носи најмногу бактерии и вируси.

Редовно перете ги крпите и не ги делете со болно лице.Со денови слушавме за важноста на миењето раце, а суштински дел од овој процес е нивното сушење. Кога е можно, препорачливо е да се исушат рацете користејќи крпи за еднократна употреба или хартија. Меѓутоа, ако користите класични крпи, важно е редовно да ги миете на високи температури и да ги менувате кога ќе се навлажнат.

 

 

Facebook Comments
(Visited 3.753 times, 1 visits today)
Loading...