Холографска коса е најжешкиот тренд за 2020 година

Карактеристично  е тоа што овој стил на бојадисување на коса и дава мултидимензионални метални или пастелни нијанси на косата.

 

Оваа боја е карактеристична по тоа што се нанесува рачно на парче плексиглас и се притиска на косата.Техниката е побрза од другите популарни бојадисувања како на  фолија или бајалаж …

ADVERTISEMENT

 

Досега, има само неколку стилити кои оваа техника ја прават. За жал, за овој ефект да го добиете потребно е вашата основна боја  на коса да биде светла како руса или сива за да може да се постигне овој сјај без многу труд.

 

Facebook Comments
(Visited 53 times, 1 visits today)
Loading...