ФОТО: Грациозна и отмена – сопругата на градоначалникот на Куманово е вистина убавица

Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски и неговото семејство изминатиов период беа навистина актуелни во јавноста, откако беше потврдено дека првиот човек на Куманово е заразен со коронавирус.

ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук

Димитриевски уште од многу млад станува активист на Социјал демократскиот сојуз и така започнува неговата политичка кариера во Македонија.

Тој освен што е успешен во својата кариера, исто така е и семеен човек, сопруг и татко на три деца.

ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук

Тој и неговата сопруга Надица Димитриевска се 25 години во брак. Таа во интервју за „Женски магазин“ вели дека станува збор за брак исполнет со љубов, почитување, слога и пред сѐ разговор. Плод на нивната љубов се нивните три прекрасни деца – Милан, Вероника и Димитар.

ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук

Надица вели дека одлично се носи со своите животни „улоги“ пред се како пријател, наставник, мајка, но и сопруга на градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски.

ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук

Нејзина голема желба уште од дете било да стане просветен работник

-Пораснав со табла и креда во детските другарувања во улога на наставничката. Тоа беше мојата желба од мали нозе, да учам, едуцирам, советувам и пренесувам.И таа желба продолжува низ моето веќе петнаесет годишното искуство. Големата љубов кон децата но и желбата на вистински начин да го доближам секој материјал и љубовта кон учењето на најмалитеми дава поттик покрај редовната програма да изнајдам и креативни начини како тоа да го спроведам. Модерното време, а со тоа и самите деца, кои растат во него не „тера“ да креираме пред се подобра комуникација со своите соученици, а потоа и неформално доближување до самиот простор или тематика и материја. Како успешни работилници би ги издвоилакреативната работилница во библиотеката „Тане Георгиевски“ во Куманово, поддршка на соучесник во музички фестивал и натпревар, маскирање на цело одделение, посета на подрачно училиште на ООУ „Кочо Рацин“ и подарување на подароци на нашите другарчиња под една порака „од деца за деца“ и останати, вели Надица за „Женски магазин“.

ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук

Таа додава дека знаењето кое го има стекнато за време на својата кариер, успева да го пренесе и при воспитувањето кај на своите деца.

-Главната причина за избор на оваа професија, љубовта кон децата и едукацијата, кон своите само ја нагласи таа љубов. Стекнатото знаење во пред училишна а потоа и во одделенска настава при Педагошкиот Факултет во Скопје, успеав да го применам во целокупниот развој на своите деца. Ги учев на препознавање и пишување букви, бројки, бои, на културни навики, на убаво однесување, но и многу повеќе, вели Надица.

ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук

И покрај своите обврски, обврките во домот, таа сепак упева да му биде голема поддршка на сопругот и да му помага. Вели дека вистински предизвик претставува да се успее во сите сфери.

-Главната причина за избор на оваа професија, љубовта кон децата и едукацијата, кон своите само ја нагласи таа љубов. Стекнатото знаење во пред училишна а потоа и во одделенска настава при Педагошкиот Факултет во Скопје, успеав да го применам во целокупниот развој на своите деца. Ги учев на препознавање и пишување букви, бројки, бои, на културни навики, на убаво однесување, но и многу повеќе, кажа Димитриевска за „Женски магазин“.

ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
ФОТО: Надица Димитриевска / Фејсбук
(Visited 7.003 times, 1 visits today)