Фотографија која ќе ви го скрши срцето: Братче, биди јак!

Болеста на детето влијае на целото семејство.

Фото: Фејсбук/ Beckett Strong

ADVERTISEMENT

Слушате за финансиски и медицински борби, но тие не ви кажуваат низ што поминуваат семејства со повеќе деца, вели мајка на болното момче Бекет (4). На Бекет (4) му беше дијагностицирана акутна лимфобластична леукемија во април. Неговата мајка реши да направи две фотографии. Фотографијата како момчето го теши неговата сестра (5) го натера светот да плаче.

– Една работа што не ви ја кажуваат за ракот во детството е тоа што влијае на целото семејство. Секогаш слушате за финансиски и медицински борби, но колку често ви кажуваат низ што минуваат семејствата со повеќе деца? На некои можеби им е тешко да ги видат и прочитаат – напиша мајката на момчето, Кејтлин Бурж.

 – Моите две деца, кои се на разлика на возраст меѓу 15 месеци, се заедно во градинка и дома до седење заедно во болничка соба. Мојата тогашна 4-годишна ќерка го набљудуваше нејзиниот брат како го селат во одделот за интензивна нега. Таа гледаше дека лекарите му ставиле маска на лицето, игли и лекови,а тој лежеше беспомошен. Таа не разбра што се случуваше. Само што знаеше дека има нешто лошо со нејзиниот брат, и дека таа е неговата најдобра пријателка “, додаде Бургер.

Facebook Comments
(Visited 584 times, 1 visits today)
Loading...