Фотографијата со едно бебе и странец на аеродром стана вирална заради емотивната приказна што стои зад неа

ADVERTISEMENT

Еден корисник на Фејсбук го сподели искуството со неговата ќерка со непознат човек на аеродромот додека чекаше да се качи во авионот, а фотографијата и приказната станаа вирални.

Кевин Арментроут напишал дека неговата ќерка, Картер Жан, била многу љубопитна и дека сакала да ги запознае сите што можела, сè додека не дојде кај човекот на сликата, кој ја прашал дали сака да седи до него.

ADVERTISEMENT

„Тој го извади таблетот и и пушти цртани филмови кои ги гледаа заедно и и понуди и грицки. Оваа забава траеше 45 минути”, напиша тој.

На фотографијата која стана вирална на Фејсбук, Картер Жан гледа на таблетот, додека еден човек по име Џозеф Пат Рајт покажува нешто на екранот.

„Гледајќи ги во тој момент, не можев да им помогнам, но си помислив:” Различен пол, различни раси, различни генерации и најдобри пријатели. Тоа е светот што го сакам за неа “, изјави нејзиниот татко. Тој додаде дека во земја што е поделена со различни верувања за неа, сака нејзиниот живот да биде исполнет со такви моменти. „Не на либералите или конзервативните републиканци или демократи, социјалисти или капиталисти, само МАН (човек)”.

ADVERTISEMENT

Last night, while waiting to board our plane, @_carterjean_ was being her usual inquisitive self wanting to meet and say…

Posted by Kevin Armentrout on Сабота, 02 февруари 2019

 

Фотографијата добила речиси 200.000 лајка и била споделена повеќе од 150.000 пати, а во коментарите многумина ги споделиле своите слични искуства со „малите нешта” – кои ја покажуваат човечката големина.

Facebook Comments
(Visited 813 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT