Фотографии од храбрите пожарникари блеснаа на Операта во Сиднеј

Фотографии со неуморните пожарникари кои ги гаснат големите пожари во Австралија

Фотографии проектирани на зградата ги прикажуваат храбрите пожарникари и жртвите од големите пожари.

Но наместо трагични глетки од пожарите, фотографиите на Операта ги покажуваат најпозитивните примери на човечкото делување и најубавите приказни што се родија во тие страшни настани што ја потресоа Австралија, но и целиот свет.

Директорката на Операта, Луис Херон, изјави дека на овој начин само сакале да изразат благодарност до сите оние што биле вклучени во гаснењето на големите пожари и спасувањето на луѓето и животните.

„Сакаме да испратиме порака на надеж и сила на луѓето од Австралија“, заклучи таа во своето обраќање.

(Visited 38 times, 1 visits today)