Уличната мачка беше спасена од еден човек – за благодарност таа го прегрна и не го пушташе

Кога на Џејсон му се расипа автомобилот среде улица, тој не знаеше што ќе му се случи.

Но, мачката што ја најде беше многу среќна поради проблемот со автомобилот што го имал Џејмс.

ADVERTISEMENT

Слушна дека мачката плаче од некаде и брзо виде дека таа беше занемарена и прегладнета. Тој и го дал името Попај и веднаш му покажа на човекот колку му е благодарна што ја спаси, прегрнувајќи му ја раката со шепите.

Џејсон ја однесе мачката во локално засолниште за да провери дали има сопственик, но не можеле да му помогнат во засолништето. Џејсон немал друг избор па така мачката ја однел дома, каде што таа веднаш се здружила со неговото куче и покажала колку е пристојна.

Џејсон е музичар и фотограф, и често патува, и знаеше дека Попај не може да остане засекогаш со него.

 

За среќа, неговиот пријател веднаш се вљубил во оваа убава мачка и ја зема од Џејсон за да се грижи.

Facebook Comments
(Visited 563 times, 1 visits today)