Уживањето им е на прво место – еден знак се издвојува како најголем хедонист

Тој е познат по својата тврдоглавост и еден од ретките начини на кои можете да го убедите да направи нешто е да му понудите една од овие омилени работи или сите нив. Тој е – Бик.

 

Неговата цел се сведува на опстанок и откако ќе се обезбеди, станува утеха. Ниту еден друг знак нема поудобна зона. Ниту еден друг знак не е повеќе „заглавен“ во зоната на удобност повеќе од Бик.

Бидејќи неговата главна мотивација е стабилноста, тој често може да се најде во ситуации кои се помалку од оптимални, но тој останува таму бидејќи тоа е она што го знае. Ова може да биде фрустрирачки за пријателите, семејството и партнерите кои знаат дека Бикот може да направи подобро.

Давањето несакан совет не е воопшто добра идеја, особено кога станува збор за Бик! И, дури и ако некогаш бара совет за нешто, тој нема да зборува премногу за тоа.

Тогаш, зошто да останеме со таа тврдоглава личност? Можеме да го сумираме со еден збор, станува збор за сигурност. Бикот секогаш ќе биде таму за вас. Можеби не ви купува екстравагантни подароци, но тој ќе биде таму кога ќе треба некој да ве однесе од патот кога ќе се распадне вашиот автомобил.Тој секогаш ќе има „специјално“ столче за вас кога ќе ви треба место да се скриете од бурниот живот и каде ќе најдете мир.

Тој дури ќе има и закуски за да се чувствувате посебно. Никогаш нема да гладувате кога сте со Бик, тој никогаш не би го дозволил тоа.И зборувајќи за она што му доаѓа природно … пари. Да, на Бикот му се важни парите. Тој лесно се снаоѓа и не ги губи. Тој е повеќе дарежлив со своето време отколку со својот паричник, но ако ви требаат нови гуми или заем за да го поправите вашиот покрив, Бик е вистинската личност да се сврти.

Тој ќе очекува од вас да му го вратите, но тој ќе ви даде доволно време за тоа. Тој не се брза, па не очекува и вие да брзате. И тој ќе ви даде заем само ако е во состојба да ви го даде.

Facebook Comments
(Visited 64 times, 1 visits today)