Огласи
Огласи 2
Кафе муабет

Убавата Јилдиз од “Забрането јаболко” донесе шокантна одлука- фановите изненадени од овој потег на турската актерка

Ќе се повлече од снимањето...

Огласи 3

Серијата “Забрането јаболко” доживеа голем успех во Македонија.

фото инстаграм/Еда Еџе

Во центарот на приказната се две сестри Зејнеп и Јилдиз, кои имаат различни погледи на светот и ценат различни работи.

фото инстаграм/Еда Еџе

Актерката Еда Еџе ја глумеше убавата Јилдиз во шест сезони, а всушност таа улога ја одбележа и нејзината кариера.

фото инстаграм/Еда Еџе

Популарноста што ја стекна во серијата Забрането јаболко и донесе статус на една од најдобрите актерки во моментот.

фото инстаграм/Еда Еџе

Еда Еџе на своите фанови им откри дека по шест успешни но и напорни сезони малку ќе одмори од снимањата:

фото инстаграм/Еда Еџе

Еда Еџе ги негираше шпекулациите дека ќе се откаже од актерството и посочи дека не е лесно да се заборави Јилдиз по 6 сезони“.

фото инстаграм/Еда Еџе

Еда Еџе истакна дека сака да одмори некое време по 6-сезонската авантура на Забрането Јаболко и дека нема намера веднаш да започне нов проект.

фото инстаграм/Еда Еџе

Актерката Еда Еџе е родена на 20 јуни 1990 година во Истанбул. Дипломирала психологија на Универзитетот Билги во Истанбул.

фото инстаграм/Еда Еџе

По факултетот посетувала часови по историја на уметност и почнала да работи во уметничка галерија. Во исто време, таа зема часови по глума и ја доби првата улога во популарната турска младинска серија Пис Једили.

фото инстаграм/Еда Еџе

Таа е во врска со турскиот пејач и актер Ферман Акгул од 2013 година. Нејзиното богатство се проценува на 100.000 до 1.000.000 долари.

фото инстаграм/Еда Еџе

Маркетинг

Поврзано

Back to top button