Традиционален божиќен ручек во вилата Ражњатовиќ – Еве кој е ЗАДОЛЖЕН ЗА БОГАТАТА ТРПЕЗА – Цеца откива како се слават празниците!

Божикното утро во домот на Светлана Цеца Ражњатовиќ е вистинска радост.

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

Тој ден е резервиран за семејството и традицијата кој како и до денес се поминува со најдрагите.

– Ние навистина тоа го почитуваме. Јас никогаш не работам на големи празници, тоа го оставам за семејните моменти, добар ручек и вечера, како ќе се договориме, а воглавно се и двете. Најважно е убаво да си поминеме, рекла Цеца Ражњатовиќ.

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

Во скалд со празничната атмосферата, не може да се одбегне и моментот за размени на подароци.

– Се е по обичаите и по редоследот. Некои и по причеста кога ќе се вратиме од црква се отвараат подароците. Работата е во вниманието, е во вредноста на подароците.

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

Тоа што мене ми се допаѓа тоа го купувам за себе. Работата е во вниманието, не важно колку подарокот е материјално вреден.

Работата е да се почастиме, да се веселиме, некогаш тоа и се забавни подароци. Тоа е добар облик на семејна забава и атмосфера, објаснила таа.

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

По постот, за Божиќ сите сакаат да уживаат во храна, а за празнината трпеза е заслужна нејзината сестра.

– Мојата сестра е задолжена за се тоа. Јас во тоа не се мешам, бидејќи го препуштам тоа на оние кои знаат. Не е тешко да се научи, туку некој знае подобро со подароците, искрена била Цеца.

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Светлана Цеца Ражњатовиќ / Инстаграм

(Visited 1.677 times, 1 visits today)