Тешката животна приказна на сопругот на Јелена Карлеуша – роден во сиромаштија, а денес е милионер и маж каков секоја посакува

Животната приказна на фудбалерот Душко Тошиќ, сопругот на Јелена Карлеуша, е како за на филм.

Фото: Инстаграм

Тој е роден во 1985 година во Зрењанин, а детството го поминал во селото Орловат, во сиромашно семејство, но полно со љубов. Неговите родители Николета и Милорад, и покрај тоа што имале минимални средства за живот, се труделе на него и неговата сестра Катарина да им обезбедат што побезгрижно детство, полно со љубов и разбирање.

Но поради преголема сиромаштија, неговите родители немале финансиски средства за да го школуваат во Зрењанин, па морале да го испратат во дом за незгрижени деца, каде што Душко паралелно со школувањето го тренирал и спортот од кој денес заработува милиони.

Да потсетиме, Милорад Тошиќ, таткото на познатиот фудбалер го напушти овој свет пред две години, по кратка борба со тешката болест. Душко беше многу поврзан со него. Тој го поддржувал да се занимава со спорт, а бидејќи семејството било многу сиромашно, тој бил принуден како малолетник да го смести во дом за незгрижени деца во Зрењанин, бидејќи немал пари да му плати стан за да тренира.

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

„Мојот Душко неколку години беше во интернат за да се школува и да игра фудбал. Таму имаше редовни оброци, што е многу важно за дете во развој. сега е многу успешен и многу сме горди на него. Тој го оствари својот сон. Јас и мојата сопруга сме стари. Живееме тука затоа што тука ни е убаво. Околу нас е природа, свеж и чист воздух.“

Душко со мајка му. Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

„Ништо не ни фали, а би сакале внуките да ни трчаат по дворот“ – раскажуваше своевремено таткото на Душко за екипата на Курир која пред неколку години беше да го посети семејството Тошиќ во нивното село Орловат.

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Тошиќ остана посебно поврзан со својата мајка откако неговиот татко Милорад пред три години го изгуби животот.

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Таа од тогаш живее сама, а како што пишуваат медиумите, фудбалерот пред повеќе години ја средил куќата на родителите, а во близина на старата куќа изградил и нова во која престојува кога е во своето родно село заедно со сопругата Јелена Карлеуша и нивните две ќерки.

Фото: Инстаграм/ Јелена Карлеуша

Инаку, Карлеуша е во одличен однос со својата свекрва, но и со золвата Катарина, за што сведочат нивните заеднички фотографии.

Душко и Катарина. Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

За Катарина јавноста многу малку знае, иако таа неретко е присутна во домот на фудбалерот и популарната пејачка.

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Катарина има две деца и сопруг на кои им е максимално посветена. Познато е и тоа дека нејзината бајковита венчавка и ја организираше токму Карлеуша, која внимаваше на секој детаљ овој ден да и го направи посебен.

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Атина и Ника уживаат кога се со својата тетка, а многумина забележуваат и дека Ника многу личи на неа.

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Јелена Карлеуша

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ

Фото: Инстаграм/ Јелена Карлеуша

Фото: Инстаграм/ Јелена Карлеуша

Фото: Инстаграм/ Душко Тошиќ
(Visited 157 times, 2 visits today)