Темјанот ги убива сите вируси во воздухот и ги лекува белите дробови: Еве зошто денес е неопходно да запалите во вашиот дом!

Аромата на кревкост навистина ја ублажува менталната болка, давајќи им на луѓето чувство на смиреност и безбедност.

 

Тоа е факт. Како што е фактот дека темјанoт ги потиснува бактериите во воздухот, водата и што е најважно  миризбата лекува рани кои се лекуваат полека. Помага при болки во зглобовите и мускулите, го намалува одливот на крв од носот, обезбедува енергија и сила.

ADVERTISEMENT

Темјанот се користи за лекување на заболувања на белите дробови. И со својата арома ја зајакнува силата и сеќавањето.Ниту модерната медицина не остана рамнодушна кон ефикасноста на третманот со темјан.На пример, во Европа и Америка темјанот се користи во заздравувањето, но тој главно се користи во алтернативната медицина што доаѓаше од Индија, Кина и Тибет.

Најдоброто што можете да го направите за себе е да палите темјан секој ден и да ја украсите целата куќа со тоа. Покрај смирување на умот и зајакнување на вашата волја, темјанот ќе го дезинфицира просторот и ќе уништи сите вируси во воздухот.

Facebook Comments
(Visited 24.273 times, 89 visits today)
Loading...