Таа една година не ја бришеше шминката и еве што се случи со нејзиното лице

Американката Лони Венти е уредничка на едно списание за убавина и сигурно постојано пишуваше за тоа колку е штетно да се оди со шминка во кревет.

Сепак, таа го прекрши клучното правило – и нејзиниот престап траеше цела година! Причината за тоа беше нејзиното ново момче. Несигурноста за нечиј изглед навистина може психолошки да му нанесе товар на човекот. Лони започна да се дружи со еден дечко и сè беше одлично од почеток. Поминаа многу време заедно и можеа да разговараат во кафулиња или клубови цела ноќ.

ADVERTISEMENT

После три месеци, за време на првиот одмор заедно, таа носеше шминка цела недела – дури и на плажа. Таа ја отстранувала нејзината шминка само неколку минути пред да се истушира, а веднаш потоа повторно ја нанесувала на лицето. Иако нејзиното момче ја носеше тоа како капка вода на дланката, таа не се осмели да му го покаже непрекинатото лице.

После половина година, тие решија да живеат заедно – и Лони сепак легна во кревет со шминка ноќе, затоа што таа се чувствува лошо дури и кога мислеше дека мора да ја види без шминка.„Мојата кожа изгледаше ужасно. Порите беа запушени. Имав мозолчиња на челото. Бев бледа и воопшто не изгледав свежо“, изјави таа.

Во еден момент (како што напишала статија за тоа колку е важно да се избрише шминка пред спиење), Лони сфатила дека шминка е штит за неа и дека ќе се чувствува незаштитена и ранлива ако ја избрише. Се плашеше од нејзината врска, се сомневаше во себе, и сакаше да ги компензира нејзините несигурности со шминка.

Сепак, таа истакна дека нема никаков ефект врз тоа што носи иднината и како тоа не и ’дава добро на нејзината кожа. Отиде дома, ја избриша шминка и се отвори кон нејзиното момче – таа го покажа лицето. И како реагираше нејзиното момче? Тој рече дека едвај ја забележал разликата помеѓу шминка и ненашминканото лице на Лони – и дека без шминка, таа изгледа подобро!

Facebook Comments
(Visited 2.257 times, 1 visits today)
Loading...