Таа ги послуша советите и ги изми јагодите во солена вода: Погледнете што излезе од нив! (ФОТО)

Треба да отстојат само 5 минути.

 

Сезона е на јагодата, омиленото овошје на многумина, но после ова, можеби ќе се предомислите.

 

Имено, постои верба дека јагодите треба да се мијат  во солена вода затоа што во нив живеат различни пајаци или многу мали инсекти. Исто како и повеќето од нас, новинарката на Buzzfeed, Криста Торес, досега ги изми само во вода, па реши да види дали има вистина во тоа.

Таа го наполни садот со собна температура вода и оцет во сооднос 4 спрема 1 и малку сол. Таа ги стави јагодите да отсојат 5 минути.

Бели црви.Иако не ги виде пајаците во водата, кога ги погледна јагодите одблизу, се згрози затоа што од нив излегуваа мали бели црви. Таа тврди дека ги видела на околу шест од осумте јагоди што ги ставила во чинијата.

Според LiveStrog, плакнењето зеленчук и овошје со солена вода може да помогне во отстранување на пестициди, и очигледно нечистотија и инсекти. Белите црви што ги виде новинарот биле потомци на мува од овошен оцет, еден вид винска мува.

 

(Visited 555 times, 1 visits today)