Страшно пророштво на Баба Ванѓа: Кога оваа земја ќе падне ќе започне ТРЕТАТА СВЕТСКА ВОЈНА! Воведот веќе започна!

Бугарскиот режисер и политички активист Нидал Алгафари, по татко сириец, неодамна се потсети на едно пророштво на познатата Баба Ванѓа .

Во интервјуто за магазинот Шо, тој рече дека ј никогаш не верувал во пророштвото на Ванѓа до пред неколку месеци.

Еве, ова се случува сега. “Тоа беше пред 40 години. На прашањето кога ќе се зголеми Бугарија, таа рече: “кога Сирија ќе падне “. Пред две години, не можев ниту да замислам такво нешто: “Како може да падне земја како Сирија”, си помислив. Сега почнувам да верувам дека овој момент дојде. Тоа веќе е нешто што се случува – вели Алгафари.

ADVERTISEMENT

Вангелија Пандева Димитрова, позната како Баба Ванѓа, е родена во Струмица во 1911 година и почина во Петриќ во 1996 година. Најголем дел од животот го поминала во планините во Пиринска Македонија, во Бугарија, која го предвидела точно датумот на нејзината смрт, покрај сите други работи.

Ванѓа, исто така, предвиде дека нејзиниот дар ќе биде наследен од слепа девојка од Франција, и дека во 2010 година ќе ја започне Третата светска војна – каде луѓето ќе се убиваат меѓусебе, а конфликтот подоцна ќе се прошири на целиот свет . Ванѓа наводно предвидел дека до 2043 година Европа ќе го совлада исламот.

Facebook Comments
(Visited 2.342 times, 1 visits today)
Loading...