Старец Пајсиј од Света Гора предупредува: Ова НИКАКО не смеете да им го правите на вашите деца

ADVERTISEMENT

Старецот Пајсиј кој живеел на Света Гора испрати порака до родителите да не си ги проколнуваат своите деца, бидејќи ако тоа го сторат навистина детето ќе страда.

Детето на кое родителот ќе му каже „Оди по ѓаволите“ веднаш оди во рацете на ѓаволот, бидејќи тогаш тој има отворен пат кон него и му е дозволено да прави што сака со него.

ADVERTISEMENT

Наместо да зборувате лошо на своите деца, би ви било подобро да ги благословите и да барате од Бога секогаш да ги следи среќа.

Постои една ситуација во која таткото постојано викал и му кажувал вакви зборови на својот син кој бил во лулка и постојано плачел. Ѓаволите доаѓале по него и го зимале, но мајката сепак успевала секогаш да го врати. Наместо да им кажувате вакви лоши работи на вапите деца, подобро е да пробате да најдете заеднички јазик со нив, да се помилите за нив и да побарате од Бог да бидат благословени.

 

ADVERTISEMENT

Facebook Comments
(Visited 1.883 times, 1 visits today)

ADVERTISEMENT