Стара јапонска техника која вреди злато – излечете ги хроничните болести со една чаша вода!

Оние кои имаат артритис можат да го користат овој метод на лекување само 3 дена во првата недела, а од втората недела секојдневно!

Оние кои имаат артритис можат да го користат овој метод на лекување само 3 дена во првата недела, а од втората недела секојдневно!

ADVERTISEMENT

Познато е дека внесувањето вода во телото е од големо значење за добро здравје. Во Јапонија постои навика да се пие вода веднаш по будењето која се покажа дека е многу здрава за целиот организам. И многу медицински тестови, исто така, ги забележаа придобивките од оваа техника.

Истражувањата покажаа дека третманот со вода е многу ефикасен во лекувањето на следните болести: главоболки, болки во телото, срцев удар, артритис, брз срцев ритам, епилепсија, крвни масти, бронхитис, астма, туберкулоза, менингитис, бубрези и уринарни нарушувања, повраќање , гастритис, дијареа, хемороиди, дијабетес, запек, сите болести на очите, матката болести, рак и менструални нарушувања, нарушувања на увото, грлото и носот.

Начин на третман:

1. Веднаш штом ќе се разбудите наутро, пред да ги измиете  забите, пијте 4 x 160 ml (640 ml) млака вода

2. Измијте ги забите и устата и не јадете или не пијте ништо во следните 45 минути

3. По 45 минути можете да јадете и да пиете нормално

4. По 15 минути (колку долго траеше појадокот / ручекот / вечерата) немојте да јадете или да пиете ништо во следните 2 часа

5. Оние кои се стари или болни и не можат да пијат 4 чаши вода на почетокот (додека не се навикнат) можат да го почнат третманот така што ќе испијат колку  што можат, а потоа секој ден да ја зголемуваат количината на вода се додека не се постигнат тие 4 чаши вода.

6. Овој метод ќе ги излечи болните, а и здравите ќе уживаат во уште поголемо здравје.

Колку долго е неопходно да се излечат следниве болести:

1. Висок крвен притисок – 30 дена
2. Гастритис – 10 дена
3. Дијабетес – 30 дена
4. Затвор – 10 дена
5. Рак – 180 дена
6. Туберкулоза – 90 дена
7. Оние кои имаат артритис можат да го користат овој метод на лекување само 3 дена во првата недела, а од втората недела па натаму секојдневно.

Facebook Comments
(Visited 4.301 times, 1 visits today)
Loading...