Со молитва и света вода против корона: Поповите од Кавадарци и Велес решија да им помогнат на граѓаните (фото)

Во Кавадарци  и Велес денеска се читаше молитва за Бог да помогне и да го исчисти вирусот и сите неволји околу нас.

 

Свештеници ја прочитаа молитвата пред црквите „Света Петка“ и „Свети Димитрија”, ваташката црква.Додека во Велес поповите ба качени на тамче и прскаа со света вода и темјан.

ADVERTISEMENT

Попови качени на тамче решија со темјан и света вода да го осветат градот против коронавирусот.Во изминатите 24 часа се регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата, соопштија од Министерството за здравство.

Попови качени на тамче решија со темјан и света вода да го осветат градот против коронавирусот.Во изминатите 24 часа се регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата, соопштија од Министерството за здравство.
Стигнаа првите домашни тестови: Еве како да дознаете дали имате коронавирус

Американска компанија направи домашен тест кој ќе помогне полесно да се дијагностицира коронавирусот. Фирмата Everywell вчера го промовира тестот кој ќе се дистрибуира директно до потрошувачите.

 

Луѓето кои имаат симптоми на Ковид-19 ќе можат да аплицираат затестот преку интернет. Ќе пополнуваат прашалник кој ќе го прегледа лекар од PWN Health. Прво ќе се отстрануваат можностите од други респираторни болести, па дури потоа личноста ќе може да го купи тестот преку официјлната интернет страница на Everywell.

Кога тестот ќе стигне до потрошувачот, со себе ќе има сѐ што му е потребно, нормално со одобрување од лабораторија. Дигиталните резултати ќе треба да бидат готови по 48 часа од доставата на примероците во лабораторија.

 

 

 

 

Facebook Comments
(Visited 1.080 times, 1 visits today)
Loading...