Сопругот на Драгица Стевковска Дракче сподели тажна вест – кралот на македонската музика наместо да слави, скршен од болка!

Кралот на македонската песна скршен од бол-ка соопшти тажна вест.

Долги години е на македонската музичка сцена и нема човек што не знае барем еден рефрен од неговите песни.

Орце Стевковски е популарен пејач на патриотски песни, кој зад себе има оставено ризница хитови, кои ги знаат и пеат и помладите генерации.

„Убава Калина“, „Царот Неготински“, „Пукнала мајко треснала“, „Глас се слуша, плач и лелек“, „Се заљубив на стари години“, како и познатата песна „Од кај дојдовте“, се песните кои кај секој Македонец будат убави чувства.

ФОТО: Орце Стевковски / Фејсбук

Тој е во брак со Дракче веќе 37 години, а плод на нивната љубов се нивните две ќерки Ангелина и Александра, а најголема радост им се петте внучиња: Јана, Андреј, Марко, Ема и Алек.

ФОТО: Орце Стевковски / Фејсбук

Инаку Драгица и Орце Стевковски важат за еден од најскладните парови на македонската јавна сцена.

Својот спокој го наоѓаат во нивниот дом во селото Ржаничино, Петровец во Скопје.

Во едно свое интервју таа истакна дека за да се зачува еден брак потребно е многу разбирање и правење отстапки.

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

И покрај тоа што живееме во земја каде секој сака да дознае што се случува кај соседот, Дракче смета дека клучот за хармонијата во домот е во тоа да се слуша само мислењето на блиските.

ФОТО: Орце Стевковски / Фејсбук

Во интервју за Свет-Австралија, Дракче откри дека таа и Орце се запознале во автобус, кога таа имала 19 години, а тој 23. Вели тоа било љубов на прв поглед. Четири дена после нејзината матура таа му кажала и официјално „да“ на Орце.

ФОТО: Орце Стевковски / Фејсбук

Но, за жал, деновиве во нивното семејство се случи тра-гедија, а веста ја соопшти Орце на својот фејсбук-профил и се прости од својата сестра.

ФОТО: Орце Стевковски / Фејсбук

-Мила сестро по-чивај во мир. Кој сега да ми каже братче на дада, денес вртам да ти честитам роденден мила сестро, а ти замина … баш на твојот роденден-напиша Орце на својот фејсбук-профил.

ФОТО: Орце Стевковски / Фејсбук
ФОТО: Орце Стевковски / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук

ФОТО: Драгица Стевковска Дракче / Фејсбук
(Visited 15.587 times, 1 visits today)