Реклама
Вирално

Се ти е простено Вања! Вања чедо, дете мое, дете наше, слушај го чичо….

Тој најверојатно не е во никакви роднински врски со девојчето, се чини дека можеби и не го познава семејството, но на еден топол и мил начин и се обраќа на Вања, со чичо со цел да се обиде и на овој начин, најпосле ништо не губиме , секој обид да се најде Вања е од клучно значење 

Реклама

Фејсбук корисникот потпишан како Ерол Еко Одисеа, направи едне потег на кој кориниците нa социјалната мрежа му се воодушевуваат.

Со цел да помогне, на било каков начин за да се најде  14-годишната Вања Ѓорчевска, овој човек се одлучи да го направи тоа со писмо до Вања.

Маркетинг

Тој најверојатно не е во никакви роднински врски со девојчето, се чини дека можеби и не го познава семејството, но на еден топол и мил начин и се обраќа на Вања, со чичо со цел да се обиде и на овој начин, најпосле ништо не губиме , секој обид да се најде Вања е од клучно значење .

Фото: МВР
Вања чедо…
Дете мое, дете наше.
Ти се обраќа чичко Ерко дека е убеден дека ќе прочиташ.
Сонце наше послушај го чичо!
Ако за било што се чуствуваш виновна сонце?
Ако мислиш дека си згрешила и несмееш да се појавиш.
Чичино сите сме го поминале тоа.
Сите сме биле некогаш донесени во состојба да избегаме од себе
Сите сме биле во состојба дали ќе не осудат нашите, како ќе не разберат сето тоа.
Затоа ќерко..
Што и да се десило, што и да било??
Непостои нерешива состојба и неразбирлива.
 – стои на неговиот статус.
Фото: Принтскрин

Ерол вели никогаш не сум барал споделување на негова објава,но  сега ги моли луѓето да  споделуваат.

Фото: Фејсбук

Тој силно верува дека Вања од некаде ќа ја прочита оваа порака. Побара од корисниците на Инстаграм да ја споделат и таму, бидејќи немал профил на оваа социјална мрежа.

Понатаму во објавата Ерол пишува:

Еве јас со живот ти гарантирам дете мое никој ништо нема да ти пререче.
Ако ме читаш а убеден сум дека ќе допрам до тебе и ќе прочиташ.
Појави се и дај ни знак чедо.
Дај ни сигнал се ти е сонце простено се.
И пак
Се ти е Простено Вања!!!
Лично со име и презиме ти гарантирам дека се ќе ти биде разбрано и простено.
Дај ни сигнал Вања те молам…те молам!!!
Те сакаме Вања!! Сите те сакаме!
Фото: Принтскрин

Под неговата објава бројни коментари кои го поддржуваат за тоа што се сетил на овој начин да допре до девојчето.  Мu се поклонуваат, го  величат како голем човек за стореното дело.

Еве дел од коментарите запишани под објавата која заклучно до овој момент има речиси 3000 лајкови.

Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин
Ерол вели дека додека не се најде Вања, не му е до хумор.
Фото: Принтскрин
Вања ја нема петти ден, а полицијата засилено трага по неа и по речните корита, црквите …

Потстетуваме, доколку имате информација која сметате дека ќе помогне во истрагата завртете 192.

Поврзано

Back to top button