Реклама
Наши ѕвезди

Сега е јасно од кој ја наследила убавината – ова е мајката на Нина Ангеловска

Поранешната министерка за финансии покажа од кој ја наследила убавината.

Реклама

Жените се мнозинство во семејството на Нина Ангеловска.

Поранешната министерка за финансии Нина Ангеловска на свои 35 години веќе има завидна кариера зад себе.

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

Ангеловска се школувала во Скопје на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, каде што дипломирала и магистрирала на насоката Е-бизнис на Економскиот факултет.

Маркетинг

Таа дипломирала како студент на генерацијата и била наградена со Френк Менинг за најдобар студент во генерацијата економски науки во 2010 година.

Маркетинг
ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

Во 2016 година Ангеловска била признаена како една од 100 жени основачи во Европа, листа составена од германскиот стартап магазин Хундерт.

Во август 2019 година, Ангеловска била назначена за министер за финансии во Македонија.

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

Мора да се признае дека Нина е една од најубавите политичарки кај нас.

Сите овие успеси не би биле можно доколку зад неа како поддршка го немала своето семејство.

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

Дека убавината е наследна во нејзиното семејство, доказ се таа и нејзината сестра Марина.

Таа и Марина се вистинска копија на нивната мајка.

Многупати на социјалните мрежи Нина има истакнато дека нејзиното семејство е нејзино најголемо богатство.

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

Деновиве овие три дами одлучија да отидат на заедничко патување.

„Кога мислам на силна жена, мислам на мајка ми“, напиша Нина на Инстаграм.

Повеќе нивни фотографии погледнете во продолжение:

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

ФОТО: Инстаграм / Нина Ангеловска

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button