СЕВЕРИНА НЕ ДОЈДЕ ПО ДЕТЕТО, ГО ПРАТИ МАЛИОТ КЕБА: Момчето два и пол часа чекаше во училиштето за Поповиќ да го одобри преземањето!

Северина Којиќ тврди дека нејзиниот син Александар бил малтретиран на училиште кога не можела да дојде за него заради физичка повреда, па наместо таа требало да го стори и нејзиниот сопруг Игор.

Сепак, наставниците не дозволија Игор да го земе Александар сè додека таткото Милан Поповиќ не стапи во контакт со директорот. Училиштето соопшти дека се воздржуваат од коментар за благосостојбата на детето, бидејќи веруваат дека секое од нивните деца заслужува мирно детство.

„Постојат многу тешки работи што се одвиваат во мојот живот во споредба со мојот живот со дете и сопруг. Имено, во петок, 11 октомври, во училиштето каде што син ми присуствува на второ одделение на меѓународната програма, се случи инцидент кога мојот сопруг, кој редовно го носи детето со мене после часови, тие не го давале детето од училиште, но наставниците го заклучиле во училиштето, го повлекле, го повредиле физички и психички, а со тоа го задржале цели два или повеќе часа “, рече Северина, додавајќи:

ADVERTISEMENT

„До денес никој не ме повикал од тоа училиште, детето не сака да оди на училиште затоа што доживеал голема траума. Мислеше дека цело време ќе биде заклучен на училиште “.

Сверина додаде дека наставниците го влечеле детето за раката, рамената и стомакот, што ги има во извештајот на докторот.

” Само по два и пол часа малтретирање, директорката која не се појави на училиште. таа рече дека таткото дал дозвола да го преземе детето “, тврди Северина.

Инаку, целиот пакет обвиненија доаѓа во пресрет на судската одлука за старателство над деца.

Facebook Comments
(Visited 660 times, 1 visits today)
Loading...