Саша Богдановиќ соопшти ПРЕКРАСНА ВЕСТ – ќе ве ВООДУШЕВИ, веднаш добија честитки

Градоначалникот на Општина Центар соопшти прекрасни вести, па веднаш почна да добива честитки.

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

Саша Богдановиќ е актуелениот градоначалник на Центар, а малкумина знаат дема по потекло е од Словенија, но има и српско потекло.

Во 2001 година станал член на политичката партија СДСМ, а во 2003 година активно се вклучил во сите активности од општествена одговорност.

Богдановиќ во 2014 ја добил функцијата Претседател на Општинската Организација на СДСМ во Центар.

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

Надвор од политичките обврски и должнисти кон граѓаните, тој е посветен сопруг, а наскоро ќе има и нова улога.

Веќе една година е во брак сo убавата Јелена Брауновиќ.

За свадбата на Саша и Јелена се зборуваше долго после тоа, целиот настанпривлече големо медиумско внимание.

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

Имено, свадбата се случи во екот на пандемијата, додека во Македонија имаше целосни карантини.

Поради тоа тие беа осудувани од граѓаните и предизвикаа бура реакции на социјалните мрежи.

Инаку, тие двајца многу рерко споделуваат детали од приватноста.

ФОТО: Фејсбук / Јелена Брауновиќ

Она што се знае за Јелена е тоа дека е наставничка во скопското училиште „Киро Глигоров“ во Скопје, а има црногорско потекло.

Нивната венчавка се одржа во Грачаница, Косово, местото каде што се запознале, па затоа и решиле да застанат на олтарот во косовскиот манастир „Успение на Пресвета Богородица“.

ФОТО: Фејсбук / Јелена Брауновиќ

„Ние се решивме да правиме свадба во Грачаница бидејќи тоа е местото на кое се споивме со Јелена, не е одбрано случајно. Се имаме запознаено на хуманитарни активности кои ги имаме спроведувано и во Македонија и во Косово, во соработка со организации хуманитарни.

Таму неколку пати сме преспивале, сме биле во посета на тој манастир, но и Јелена си има посебна приказна, односно таа е второ дете, прво е роден брат ѝ, и после 10 гоодини откако биле нејзините родители во манастирот Грачаница и купиле икона Константин и Елена и тогаш се раѓа и Јелена.Освен нашата симоболика си има и таа, така што гледавме да ги споиме тие две.

Не беше во екот на пандемијата, ние прашавме дали може воошпто да се прави бидејќи важеа мерки и таму и ни рекоа со ограничен број на луѓе може да биде организирано венчавањето. Класична свадба не сме правеле, односно само беше венчавањето во манастирот“, откри градоначалникот во едно свое телевизиско интервју.

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

Една година подоцна парот соопштипрекрасна вест.

По повод еден од најубавите и најголемите хридтијански празници Сша упати јавна честитка споделувајќи фотографии од него и Јелена.

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

Богдановиќ го покажа својот дом и Бадниковата трпеза, а она што најмногу привлече внимание беше трудничкото стомаче на Јелена.

Богдановиќ одлучија јавно да ја споделат веста дека наскоро ќе станат родители и дека го очекуваат своето прво чедо.

Веднаш почнаа да се шојавуваат честитките иубабите желби упатени за Јелена.

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

ФОТО: Фејсбук / Саша Богдановиќ

 

(Visited 1.670 times, 1 visits today)