Реклама
Култура[тор]

Премиера на претставата „Роденден“ од нобеловецот Харолд Пинтер во Штипскиот театар

Нова претстава во штипскиот театар

Реклама

,,Роденден“ од нобеловецот Харолд Пинтер во Штипскиот театар во режија на познатиот македонски режисер Васил Христов – Вуси!

После успехот на претстава „Демони“ во Битолскиот театар Вуси ја постави „Роденден“ во Штипскиот театар.

Фото: Ефремов фотографи

Во престава се вклучи и униврзитетот Гоце Делчев -Штип заедно со студнетите од Технолошко – техничкиот факултет од насоката „Дизајн на текстил и облека“ кои ги изработија костимите под менторство на Проф.д-р Марија Ќертакова.

Маркетинг
Фото: Фејсбук

Во претсавта играат : Милорад Ангелов -Стенли, Ефтим Трајчов Ѓаурски -Голдберг, Валентина Ѓоргиевска – Мег, Владимир Тулиев- Пит, Стефанија Митовска – Лулу, Даријан Петров – Мекен.

Маркетинг

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

Фото: Ефремов фотографи

 

Сите најнови вести поврзани со ѕвездите можете да ги следите на Гламур, убедливо најчитаниот портал за познатите во Македонија (види тука), како и на нашите страници на социјалните мрежи со вупно преку 1.000.000 фанови. Сите актуелни теми и случувања, најновите трачеви и најинтересните вести на едно место. Придружете се и на нашата официјална Фејсбук заедница ТУКА и бидете во тек со настаните, додека најинтересните текстови и интервјуа со познатите можете да ги следите и на Инстаграм ТУКА .

Поврзано

Back to top button