Прва се побуни против „плус-сајз“ индустријата: „Како може да очекуваат од нас да имаме рамен стомак”

Дури и во светот на плус-саjз моделите постојат одредени критериуми како треба да изгледате.

На оваа тема меѓу првите зборуваше „плус-сајз“ манекенката Сони Тарнер. Ова 20-годишна девојка која ги носи моделите на брендовите „Asos“ и „Primark“ вели дека и во светот на покрупните модели постојат одредени ограничувања кога станува збор за изгледот.

ADVERTISEMENT

“Дури и во плус-сајз индустријата има одреден притисок кој се однесува на тоа како би требало да изгледаат моделите”, изјави таа за „Дејли Телеграф“.

View this post on Instagram

Holding my bloat because this is my reality. Behind all the smiley beach pics, snatched outfits & curated photo shoots is a real body. My body. A body that bloats after I fly✈️. A body that needs rest. A body that hasn’t worked out for 2 weeks. A body that has enjoyed one too many orders of pancakes in the last week. But most importantly, a body that is still worthy of respect. A body that is acknowledging that it needs to cut down its sugar & salt intake. But most importantly, a body that’s not going to be beaten up if I decide to enjoy a burger once in awhile !!!!!! So quit policing my food intake & giving unsolicited health advice to women 🚫 Remember your are not alive just to pay bills & lose weight💙💙💙💙 ‘’Accepting this body did not mean convincing myself that it was beautiful, it meant giving myself permission to exist regardless’’ ~ Trista Mateer. ✨ #everybodyisbeautiful

A post shared by SONNY TURNER (@sonnyturner___) on

 

„Можете да бидете дебели, но не премногу. Можете да бидете плус-сајз големина, но морате да имате рамен стомак. Тоа ме прави многу вознемирена, бидејќи плус-сајз значи дека можете да бидете која било големина, но во реалноста не е така” вели таа и додава дека се уште треба да внимава што јада и постојано да вежба во теретана. Но, плус-сајз моделот открива и дека токму вишокот килограми и помогнал да заработи повеќе пари во модната индустрија.

View this post on Instagram

I love me 😩 #everybodyisbeautiful 🥰

A post shared by SONNY TURNER (@sonnyturner___) on

 

„Станав плус-сајз модел тогаш кога не бев доволно слаба за да бидам обична манекенка“ заклучува Сони.

 

Facebook Comments
(Visited 546 times, 1 visits today)