По MOНСТРУOЗНИOT скандал кој го потресе Балканот – се огласи и Јована Јоксимовиќ, родителите се виновни!

Јована ги обвини и родителите.

ФОТО: Јована Јоксимовиќ / Инстаграм

Водителката Јована Јоксимовиќ (39) вчера изјави дека за време на разговорот со нејзината мајка дознла дека таа и нејзиниот татко планирале да ја запишат во училиштето на Мирослав Мика Алексиќ (68).

Како што истакнала, мајка и, и рекла дека не им „пандало на памет“ тоа да го направаѕ, по разговорот кој го имале со Алексиќ.

ФОТО: Јована Јоксимовиќ / Инстаграм

– Јас вчера, зборував со мојата мајка и мене мајка ми кажа „Па бевме на разговор , јас и твојот татко. Не ни пада на памет да те запишеме таму кога ни рече дека нема да имаме никаков контакт со него и дека не треба никогаш да го прашуваме како ти е тебе во училиште, нас тоа да не, не интересира, раскажала Јована пред камерите вчера по скандалот дека Мика е обвинет за сил ување на своите ученички.

ФОТО: Принтскрин

– Да кажеме за моите родители, тоа било тема над сите теми – како јас да дадам мало дете во раце на некого и да не знам што тој прави со нив. Родителите на тоа се согласиле, додала водителката.

За потсетување, познатата млада српска алтерка Милена Радуловиќ тврди дека Мирослав Мика Алексиќ ја сил увал кога имала 17 години, а изнесе и дека не е единствена жртва, и дека сил увањето се повторувало.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

Денес, 18 јануари во 16 часот, Алексиќ ќе биде сослушан во Вишото јавно обвнителство во Белград, објави Телеграф.рс.

Исто така, како што се најавено покрај неговото сослушување ќе биде и поднесена кривична пријава од страна на полицијата.

Пријавата ќе се однесува на кривичното дело си лување.

ФОТО: Принтскрин

– По веста дека познатиот сопственик на белградската школа за глума, Мирослав Мика Алексиќ, е приведен во полиција под обвинение на актерката Милена Радуловиќ за сил вање и сек#уално злоставување, во Србија со осуда и сведочења се јавија повеќе јавни личности, меѓу кои и актерката Хана Селимовиќ, која на Фејсбук изјави дека исто така влече трауми од периодот кога била тинејџерка во групата на Алексиќ, пишува МИА.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

– Не го доживеав нејзиното сценарио. Значи, не бев сеkcуално злooупотребувана. Но, од таму јас не излегов без траума. И тоа серизозни, истакна Селимовиќ.

Водителката Миња Милетиќ која исто била ученик на Алексиќ се огласи по повод ужасната исповед на актерката Милена Радуловиќ, која откри дека професрот по глума Мика Алексиќ ја сил$вал кога имала 17 години.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

– Секој чест на храброста на Милена Радуловиќ. Како дете и јас учев во школата за глума на Мика Алексиќ, но само неколку месеци и кога го прочитав сето ова, се потресов, истакна Милетиќ.

Актерот Тихомир Тика Станиќ го оцени скандалот како „нешто што не може да се опише со зборови“. На социјалните мрежи, поединци се прашуваа зошто актерката досега не зборувала, што нејзиниот постар колега го осуди и рече дека секое такво прашање е „ново кривично дело.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

– Би зборувал за Милена, ја познавам, таа е прекрасна личност и актерка, прекрасен човек Јас длабоко сочувствувам со она што и се случи. Се восхитувам за начинот на кој тоа го објави, го коментирав синоќа со моите ќерки, и благодарам на Милена, заради нашите деца, сите наши деца и затоа што ваков случај, особено што се однесува на јавна личност, може да биде клучен во заштитата на сите потенцијални жртви во иднина, кажа Станиќ.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

Основач на фондацијата „Тијана Јуриќ“, Игор Јуриќ, изјави деака во кариерата на Алексиќ имало многу такви жртви.

– Тоа е јавна тајна. Тешко е да се излезе во јавноста со такви информации кога станува збор за човек која е признат како личност, а такви ги има многу во Србија и треба да ги ставиме таму каде што припаѓаат. Се надеваме дека жртвите ќе бидат охрабрени и ќе проговараат и за други лица на високи позиции, додаде тој.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

Мирослав Мика Алексиќ, познат сопственик на школата за глума, синоќа беше приведен во полициска станица, откако повеќе девојки го пријавиле за сил#вање или сек#уално вознемирување.

Актерката Милена Радуловиќ за медиумите изјави дека Алексиќ ја cилувал кога била малолетна и да тоа се случило неколку пати.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм
ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

Милена Радуловиќ изјави се надева дека и други јавни личности, актерки, ќе се огласат по нејзината приказна и да нема да чувствуваат страв од осуда или влијание врз репутацијата.

Мирослав Мика Алексиќ е филмски режисер, продуцент, актер и познат педагог, низ чија работилница имаат поминато повеќе од 3.000 млади луѓе.

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

 

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм
ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм
ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм
ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм
ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм

 

 

ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм
ФОТО: Милена Радуловиќ / Инстаграм
(Visited 1.783 times, 1 visits today)

Популарно