По 10 сина, конечно ќерка: Оваа мама била 8 години бремена

Колку животот може да биде полн со изненадувања, тоа може да ви го обајсни Алексис Брет (39) од Велика Британија.

Таа е прва мајка во оваа земјата што на свет донесе десет момчиња, Кембел (17), Харисон (16), Кори (14), Лахлан (11), Броди (9), Бран (8), Хантер (6). ), Мек (5), Блејк (3) и Ротгагид (2). Разликата помеѓу најстариот и најмладиот син е 15 години. Таа тогаш поверува дека тоа е тоа и дека нејзиното семејство е комплетно.

ADVERTISEMENT

Но, таа повторно остана бремена, но овој пат носеше бебе девојче. Тоа беше голема радост за целото семејство. Пред неколку недели (27 август), на свет пристигна малата Камерон, 11-то дете во ова весело семејство. Кога погледна назад во животот, Алексис сфати дека последниве 18 години од животот, таа беше бремена 8 години и е многу среќна што има толку големо семејство.

Девојчето го направи ова семејство да стане динамично затоа што нејзините браќа се многу внимателни кон неа, внимаваат да не ја разбудат и генерално почнаа да се однесуваат подобро, велат гордите родители. Тие додадоа дека последната бременост не им била планирана, затоа се изненадени и доживеаја уште поголем позитивен шок кога ултразвукот му покажа дека ќе добијат девојче.

– Нема повеќе деца. Знам, го кажав тоа последен пат, но по тоа ја добивме Камерон, но овој пат навистина мислам. Јас го сакам моето семејство, рече Алексис, додавајќи дека наидува на многу зборови на поддршка, но има и засрамувачки коментари, како на пр. „Тие сигурно имаат одредена финансиска корист од толку деца“.

 Ова, тврди Алексис, не е точно затоа што нејзиниот сопруг има добра работа, така што тие воопшто не спаѓаат во целосна категорија на бенефиции за деца. Мојот сопруг Дејвид е возач на воз. Животот со 11 деца не е лесен. Перење по  49 пати неделно, чистење, ручек рече таа, додавајќи дека планира да се врати на работа со скратено работно време за неколку недели, работејќи како фитнес инструктор.

Фото: Profimedia

Facebook Comments
(Visited 864 times, 1 visits today)
Loading...