Поранешниот сопруг на Адријана Алачки ја „шокираше“ цела МАКЕДОНИЈА – никој не го очекуваше ова од него!

Ова никој не го очекуваше од македонскиот муџичар, навистина ги изненади сите.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Триото кое редеше успеси во периодот од 1987 до 1994 колку што постоеше, составено од: Ардијана Алачки, Горан Алачки и Ирена Спасовска, беше неизоставен дел од речиси сите фестивали и манифестации во тој период.

Беа познати по песните: „Денес свадба се прави“, „Доста ми се твоите лаги“, „Ова е приказна стара“ во која триото го придружуваше и Ферус Мустафов.

Ирена и Адријана беа специфични по имиџот, за секој настап беа облечени во впечатлива креација.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Дваесет и седум години како повеќе не настапуваат зааедно, а постарата генерација се уште ги памети по нивните хитови.

Пејачката и водителка на кулинарската емисија „Вкусот на традицијата“, Адријана Алачки и најпознатиот хармоникаш во земјава, Горан Алачки беа во брак 25 години.

Како круна на нивната некогашна љубов се нивните деца Грациела и Благоја.

Поминаа 10 години од нивната разделба, а веќе секој од нив има свој живот и кариера, но со заеднички сили и понатаму се трудат да бидат голема поддршка на своите деца.

Горан и понатаму е еден од најдобрите во Македонија. Долги години е во среќна и стабилна врска со Марина Дојчиновска, позната како водителка на ТВ Сонце, на емисијата Македониум, а денес исто така и успешна директорка на Хунза Веда Клуб, увозник на маслото Хунза за Македонија.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Тие двајца не ја кријат својата љубов и често на социјалните мрежи споделуваат заеднички фотографии, на кои може да се види дека еден со друг си се поддршка во се, а истовремено уживаат на разни патувања.

-Не се надевав дека ќе ми се случи љубов во животот, и таа ми дојде, не како изненадување, туку како една убава вистина. Се надополнуваме еден со друг, а понекогаш ги поврзуваме патувањата и работата. Така беше во Пакистан – Хунза, Швајцарија, Холандија, па така и сега, последното заедничко патување во Бразил. И двајцата сме зрели личности, во едно доба кога знаеме што точно сакаме од животот.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Убаво ни е заедно и секому од срце поскауваме да си ја најде сродната душа – раскажа своевремено Алачки.

Се чини дека музиката не е повеќе доволен предизвик за него, па се одлучи да си најде нов.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Јавноста ја изненади откако соопшти дека се кандидирал за градоначалник на Берово.

Имено, тој ќе се обиде да добие градоначалничка функција, кандидиран од Интегра-Македонска конзервативна партија, за Општина Берово.

Најави дека повеќе ќе биде достапен за јавноста наскоро и ќе образложи сѐ.

И од Интегра ја потврдија неговата кандидатура.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

-Независна кандидатура и надпартиски момент, каде ќе може Алачки сета своја енергија да ја изнесе на јавната сцена.Се враќа во Берово, тој живее таму, таму му е личната карта, гради културен центар, сака од Берово да направи еден поинаков лик, една поинаква средина.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Инаку, тој е интернационално познат, насекаде на планетата, нема континент каде тој не ја раширил македонската традиционална музика. Тоа човек што збори со своето срце за својот народ и за својата татковина, а сега тоа ќе го покаже на дело и за беровчани, од каде како концентрични кругови ќе се шири таа визија и творечка енергија низ цела Источна Македонија – изјавија од партијата.

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

 

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

Фото: Фејсбук / Горан Алачки

 

(Visited 10.226 times, 1 visits today)