Поради нејзините огромни гради не може да живее нормално, па реши да ги донира во науката

Поради големите гради не може нормално да живее.

Една малда Британка, Алис Вискин тврди дека нејзините гради  сатанале четири пати поголеми во изминатата година, спречувајќи ја да живее нормален живот, според Newујорк пост. Поради нив, тврди Алис, таа веќе не можела  да оди на поголеми релации, да ги извршува домашните работи или да ја носи својата тригодишна ќерка.

„Тие ме ограничуваат толку многу што почнаа да влијаат врз моето ментално здравје. Но, за среќа, ми дозволија да ги донирам на жени со карцином“, вели таа. Бидејќи британската здравствена служба ќе плати за намалувањето, ткивото ќе го донира на пациенти со карцином кои имале мастектомијa.

ADVERTISEMENT

Нејзините гради во моментов се со големина на L и таа одлучи да ги намали за осум на број. „Би сакал да му помогнам на секој што можам со тоа. Ќе го донирам вишок ткиво на оние на кои им е најпотребно. Градите се важни за идентитетот на жената“, заклучи Алис.

Facebook Comments
(Visited 981 times, 1 visits today)
Loading...