Пол Њуман го имаше најдобриот одговор на прашањето како да се биде верен на жената 50 години

Бракот од педесет години е извонреден подвиг.

И, ако станува збор за брак во Холивуд, тогаш тоа е скоро вечност. Пол Њуман и Џоан Вудвард беа златна двојка на Холивуд и тој прекар им одговараше добро – тие беа забележително среќни и нивната љубовна приказна е прекрасна во секоја смисла.

Пол Њуман се запозна со убавата русокоса Џaоана во 1953 година за време на премиерата на Пикник на Бродвеј. И таа, ангажирана како заменик-главна актерка, веднаш му се допадна на Пол. За жал, имаше еден проблем – тој беше оженет.

Покрај нивната љубов кон Бродвеј, двајцата имаа и заеднички нешта: тие беа членови на престижното актерско студио „Ли Стразберг“, а откако заврши шоуто, двајцата се упатија кон Холивуд.

Следните четири години, тие не работеа на исти проекти, но останаа добри пријатели. Конечно, откако Њуман се разведе од својата прва сопруга во 1957 година, тие беа ангажирани за филмот „Долго, топло лето“. Страста што ја имаа едни кон други се врати скоро веднаш, а на 29 јануари 1958 година се венчаа.

Самата свадба, организирана во хотел во Лас Вегас, не беше голема и спектакуларна. За медениот месец отидоа во Лондон. Во САД, тие го избраа Вестпорт, Конектикат за свој дом и таму изградија фарма од 18 век, што беше нетипично за славните.

За време на нивниот убав 50-годишен брак, двајцата играа во многу филмови заедно. Една од тајните на нивната врска е тоа што тие никогаш не се лажеле самите себеси, а потоа на другите за нивните слабости, како што признаваат дека додека работеле на некои филмови, имале брак на брак. Но, почитта и обожавањето што го имаа едни за други им помогна да ги надминат сите пречки.

Во јануари 2008 година, оваа слатка двојка славеше „златна годишнина“. Дури и тогаш, тие не можеа да ги сокријат своите насмевки и занес, но во јуни истата година ја дознаа лошата вест – Пол открил карцином на белите дробови. За жал, славниот актер си замина од овој свет  на 26 септември на 83-годишна возраст.

На прашањето порано да ја открие тајната на нивниот долг и среќен брак, Њуман рече: „Сè е во правилни дози на похота и почит, како и нетрпеливост предизвикана од трпеливоста. Кога сте биле толку долго време, понекогаш одите на нерви на едни со други, но сето тоа е љубов и почит “.

(Visited 418 times, 1 visits today)