Познатиот пејач ИСФРЛЕН од Гранд поради строгите правила – Саша Поповиќ донесе ИТНА одлука – реагираше ЖЕСТОКО!

Саша Поповиќ ја исфрли од Гранд оваа позната ѕвезда.

ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм

Неколку години снимаше песни за оваа издавачка куќа и настапуваше како ѕвезда на „Гранд“, а потоа се случи нешто неочекувано.

Српската јавност остана во шоk која се појавила информацијата во медиумите дека Ренато Хенц е исфрлен од „Гранд“ продукција.

ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм

Самиот Ренато призна и искоментира дека соработката со Саша Поповиќ завршила.

– Имав настав кој не го пријавив ка Саша и Жика Јакшиќ, а тие за тоа дознаа. Договорот кој со „Ѕвездите на Гранд“ го потпишав не ги испочитував сите одредби, признал Ренато за српските медиуми.

ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм

Инаку денес на сите ни е добро познато дека Саша Поповиќ и Лепа Брена, заедно со сопругот на Брена, Слободан Живоиновиќ, го продадоа уделот од 49 проценти од „Гранд продукција“ на компанијата „Јунајтед медија“ која во 2014 година веќе откупи 51 процент од пакетот акции.

ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм

Така тие двајца заработија вкупно 15 милиони евра, колку го инкасираа и пред пет години!

Целокупната трансакција од купопродажбата ќе биде завршена до крајот на оваа година, што значи дека од 2020 година во Агенцијата за стопански регистри името на основачот и ковласникот на „Гранд продукција“ ќе биде избришано.

ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм

Значи, со проста пресметка е заклучено дека Поповиќ и Брена и овој пат ќе добијат 15 милиони евра за продажбата на преостанатиот дел од „Гранд“.

Уделот на Саша во сопственичката структура изнесуваше 24 проценти, па затоа на него ќе му припаднат 7.350.000 евра, додека пејачката поседувала 25 проценти и таа ќе биде побогата за 7.650.000 долари.

 

ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм

Пејчот е активен на социјалната мрежа Инстаграм па често знае да објаву фотографии и од своите настапи. 

Моментално поради ситуацијата со пандемијата настапите се речиси и невозможни па пејачот овој период го користи за да ужива со своето семејство и во промоција на своето име на музичкото небо. 

ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
ФОТО: Ренато Хенц / Инстаграм
(Visited 3.979 times, 1 visits today)