Писмо од татко до ќерка за идниот сопруг што секој треба да го прочита

Тој грижлив татко сака неговото бебе да биде среќно …

Драга..Неодамна, јас и твојата баравме некои одговори на Google. Почнавме да пишуваме во пребарувачот и на половина пат, Гугл изнесе листа со најпопуларни пребарувања на темата. На врвот на списокот беше „Како да го одржувате заинтересиран?“

Бев зачуден. Прочитав безброј написи, кога да му набавам пиво и кога да направам сендвич и начини да го натера да се чувствува паметен и супериорен. Се лутив. Никогаш нема да биде и никогаш не било твоја работа да го „задржиш заинтересиран“.

ADVERTISEMENT

Мала, единствена ваша задача е да знаете, во длабочините на вашата душа, дека сте достојни за внимание. Ако сте свесни за вашите вредности, ќе бидете привлечни и пожелни. Ќе привлечете човек кој е во состојба да ги препознае вашите квалитети и кој е посветен да го посвети својот единствен живот на вас.

Не ме интересира дали ги става лактите на масата, бидејќи погледот му е насочен на тоа како носот ви се брчки додека се смеете и не можете да го извадите погледот од него. Не ми е гајле дека тој е силен, се додека тој ви дозволува да ја зајакнете јачината на вашето срце.

Не ми е грижа за кого гласа, сè додека се буди секое утро и ве избира за посебно место во вашиот дом и посебно место во неговото срце. Не ми е грижа за бојата на неговата кожа, сè додека платното на вашиот живот заедно е обоено од трпеливост, пожртвуваност, ранливост и нежност.

На крајот, дете ако трчаш по ваков човек и тој и јас немаме ништо заедничко, ние ќе го имаме тоа најважното нешто заедничко: Ти. На крајот на краиштата, дете, сè што треба да направиш за да го „ задржиш заинтересирате“ е да бидеш ТИ!

Вашиот вечно заинтересиран дечко.Тато.

Facebook Comments
(Visited 186 times, 1 visits today)
Loading...