Откако е во брак со убавата Турчинка, македонскиот бизнисмен е НАЈСРЕЌНИОТ ЧОВЕК на целиот свет (фото)

Македонскиот бизнисмен се пофали дека ја извршил својата граѓанска должност, па доби и пофалби за тоа.

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

На 5. септември оваа година, започна третиот по ред попис во нашата земја.

Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симоски ги повика граѓаните да соработуваат за да се добијат релевантни податоци и да не подлегнуваат на иницијативите кои повикуваат да не им се отвара врата на попишувачите.

Повтори дека попишувањето е безбедно во однос на ширењето на вирусот и нагласи дека попишувачите имаат соодветни легитимации кои мора да ги покажат.

Фото: Принтскрин

Земјата е поделена на 50 пописни реони, а за подготовка, организација и спроведување е задолжен Државниот завод за статистика. Во организацијата и спроведувањето на Пописот учествуваат и Советот за статистика, комисиите за пописните реони, државните инструктори, реонските инструктори, реонските попишувачи и други учесници согласно одредбите од Законот за Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија, 2021.

Многу граѓани се бунат затоа што пописот се врши во време на пандемија, кога бројот на новозаразени повторно е зголемен, а исто така и бројот на пoчинaти.

Фото: Принтскрин

Но повеќето граѓани сакаат да си ја завршат својата граѓанска должност и многумина веќе се попишале.

Меѓу нив и македонскиот бизнисмен и директор на ФОН универзитетот, Сефер Цаноски кој јавно се пофали дека тој и неговата сопруга Сезен ја исполниле својата граѓанска должност и се попишале.

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Сефер и Сезен попишувачите ги примиле во својот двор на отворено, со што можноста за ширењето на вирусот е сведена на минимум.

„Граѓанската должност исполнета”, напиша Сефер Цаноски.

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Инаку, Сефер и Сезен неколку години се во среќен брак.

Круна на нивната љубов се нивните две ќеркички Алара и Алја

Бизнисменот често споделува фотографии од неговите деца кои го прават горд и среќен после долг работен ден.

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

За секој нивни роденден или прослава се прават одлични забави, за чија организација секако дека е задолжена младата мајка.

Во продолежние погледнете повеќе нивни заеднички фотографии:

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

Фото: Фејсбук / Сефер Цаноски

 

(Visited 3.431 times, 1 visits today)