Остана шокиран: 12 години откако татко му почина ненадејно, 18 полицајци се појави пред неговата куќа

Во октомври 2007 година, Сара Шибер остана без нејзиниот сопруг и стана 33-годишна вдовица.

Нејзиниот сопруг Чад почина одеднаш за време на маратонот во Чикаго. Во еден момент му се слошило и умрел. Имаше само 35 години.

Чад беше човекот што го почитуваа сите. Тој беше полицаец кој секогаш се трудел да им помогне на своите сограѓани и да ги заштити. Тој бил одличен пример за неговите деца, особено за неговиот син Михеј, кој тогаш имал само шест години. Погребот на татко му остави голем впечаток врз него, тој не можеше да поверува во очите кога видел како 200 полицајци последен пат го поздравија татко му.

По 12 години подоцна, Михеј стана возрасен, па посака да го прослави крајот на училишната година поканувајќи ги  полицајците од станицата во градот Мидленд, каде што работеле неговиот татко. Тој им испрати покана, и иако не очекуваше одговор, точно 18 полицајци кои беа поканети дојдоа во неговата куќа за да го поздрават и уште еднаш да му покажат колку го ценел неговиот татко.

Facebook Comments
(Visited 5.133 times, 1 visits today)