Опра Винфри e во љубовна врска 34-години: Ако се омажев за него, нашата љубов ќе беше неуспешна!

Само што сакав некој да ме праша и кога се случи, сфатив дека не сакам брак.

Опра Винфри и нејзината долгогодишна љубов Средман Греј се во „врска“ уште од 1986 година. Таа во својата последна колумна призна дека ако се омажи за Греj (68), „нема да бидеме заедно толку долго“.

Опра признала дека некогаш сакала да се омажи за Греј, но кога тој и предложил брак во 1993 година, таа брзо сфатила: „Моите емисии се приоритет, и двајцата го знаевме тоа“.Само сакав некој да ме запроси, но не и да се омажам.

“Сфатив дека навистина не сакам брак. Само сакав тој да ми предложи. Сакав тој да биде, но не сакав да се жртвувам, да направам компромиси за да го направиме нашиот брак успешен. Моите емисии беа мојот приоритет и двајцата го знаевме тоа. Тој и јас се согласивме за една работа: ако стапивме во брак, не би биле заедно денес “, објасни Опра.

Опра и Греј се во заедницата 34 години, и таа нема ништо друго освен пофалби за нејзиниот партнер: „Секој што некогаш го запознал знае каков џентлмен е тој. Тој секогаш го посакува најдоброто за мене и за другите. Тој е толку позитивен, зборлест, трпелив. ”

За тоа како „преживеале“ во заедницата во текот на сите овие години, Опра рече дека тоа е затоа што тие се развиваат индивидуално, и дека обајцата веруваат дека партнерството има за цел духовен раст и за двајцата партнери, пренесува People.

(Visited 77 times, 1 visits today)