Од 16 до 30 март: Овие 4 знаци ќе имаат голем успех и смело ќе чекорат напред!

Преминувањето на Марс преку знакот на Јарецот од 16 февруари до 30 март носи посебна возбуда.

 

Енергијата на Марс изразена преку овој тврд знак е стабилна, упорна и дава реална перспектива за успех.

ADVERTISEMENT

За време на ова планетарно влијание, импровизациите и импулсивните одлуки во никој случај не се препорачуваат, но внимателна проценка и планирање на секој потег.

Во овој период, Марс ќе се сретне со Јупитер, Плутон и Сатурн и ќе влезе во поволни односи со Уран и Нептун. Овие планетарни шеми ќе им бидат од полза на луѓето со сериозни цели и трезен начин на размислување.

Од друга страна, несовесното трескање, несериозност или брзо размислување ќе бидат казнети.Овие два хороскопски знака ќе добијат најмногу енергија од Марс, а најповолните околности се на нивна страна.

Предноста на Девица и Бик е што тие ќе забележат можности и ќе се преселат во акција професионално или приватно. Правилното време на движење и агресивните чекори брзо ќе им донесе резултати.

Освен нив, Рибите и Шкорпиите исто така ќе се чувствуваат добро затоа што редот и јасноста ќе преовладуваат во нивните претерано емотивни светови.Од друга страна, Вага, Овен и Рак можат да бидат во полоша позиција заради поголемиот притисок со кој ќе мора да се справат.

Јарецот, во чиј знак се одвива овој транзит на Марс, е подложен на слична проценка на онаа на Биковите и Девинците, со предупредување дека тие ќе бидат интензивно склони кон трошење енергија, повреди и тврдоглавост.

 

 

Facebook Comments
(Visited 1.351 times, 1 visits today)
Loading...