Овие 3 билки секој дом мора да ги има: За еден час ќе ги отстрани сите вируси во воздухот!

Природата е моќна кога станува збор за одржување здравјето.

 

Ако некогаш сте се нашле во просторија со растенија, сигурно сте забележале колку е чист и свеж воздухот. Некои растенија имаат моќ да ги исчистат сите вируси и бактерии што се наоѓаат во просториите.

ADVERTISEMENT

Тие се пожелни да ги имате во просториите каде седите, особено во овој период. Некои видови имаат можност да го прочистат воздухот, но приказната не завршува тука, бидејќи нивниот ефект може да биде многу поконкретен – куќните растенија можат да ве заштитат од вируси, што е исто така корисна информација.

Тајната лежи во зголемената влажност на воздухот, на кој придонесуваат овие растенија, што всушност ги уништува вирусите и бактериите со кои се опкружени. Нивното присуство го прави просторот за живеење поздрав и имунолошкиот систем посилен.Истражувањата покажаа дека кога влажноста на воздухот надминува 40%, таа е во состојба значително да ја намали инфекцијата. Покрај тоа што имаат здравствена улога, тие се и естетски убави, така што ќе го збогатат и секој простор.

Потос и Филадендрон.Потосот е познато по тоа што е исклучителен прочистувач на воздухот, затоа што го прочистува воздухот од тутун, гасови, штетни материи и најдобро е да го чувате во кујната или дневната соба.Филадендрон е особено популарен кога станува збор за домаќинствата, а исто така е одличен и за влажноста, затоа треба да го имате и во вашата колекција.

Монстер е популарна собна билка, која е многу лесна за одржување. Најдобро е да го чувате на места кои не се директно изложени на сонце, во просторијата каде што останувате најмногу. Неговата моќ да го отстрани вирусот е многу голема.

Facebook Comments
(Visited 5.864 times, 68 visits today)
Loading...