Овие се трите најтешки знаци, дали сте меѓу нив?

Некој лесно го контролира гневот, некој може да го стори тоа.

 

Психолозите велат дека гневот е самоуништувачки и дека не е лесно некој да го контролира. Сепак, некои други теории велат дека гневот настанал од тага, затоа што човекот не може да се помири со фактот дека нешто не е како што замислуваше. Сè на сè, силно его, нерешени односи со другите, со самите себе – сето ова води кон проблеми.

Погледнете кои три карактери се најлесни за да се налутат и тешко да се контролираат. Дали си меѓу нив?

Овен.Не им се допаѓа кога некој им се заканува на кој било начин, односно кога сакаат да се истакнат во некоја смисла и да бидат подобри од нив. За нив не е лесно да го прифатат тоа. Некој може да ги навредува и да ги направи непријател до крајот на животот. Овенoт не престанува да се расправа сè додека не биде на неговиот пат, па затоа не треба да го налутете. Понекогаш тие можат да акумулираат гнев сè додека не експлодираат, но тогаш никој не треба да биде близу нив.

Лавот сака да биде во центарот на вниманието, а кога тој не е таков, нешто веројатно не е во ред. Тој е познат по тоа што не може да канализира лутина или негативна енергија, но смета дека така треба и не му е грижа што мисли некој за него. Тој сака драма и напнатост, затоа што тој, како Овен, е огнен знак, па затоа е сосема нормално тие да се покажат во таа светлина, затоа што мислат дека ќе го „исплашат“ противникот, кој можеби не е. Тие се лутат без причина, па понекогаш е тешко да се види кој е проблемот. Избегнувајте да се спротивставувате на Лав, затоа што тоа нема да успее.

Скорпија.Тие можат да молчат и да страдаат долго време, и тогаш е подобро да се засолниме кога ќе се појави гнев. Најдобро е да не се расправате со нив затоа што тие ќе се сеќаваат на сè и ќе ви одмаздат некако. Тие се преправаат дека ништо не им пречи, дури и кога тоа им пречи, затоа што сметаат дека покажуваат чувство на слабост. Тие не сакаат да покажат лутина затоа што тогаш се голи, така што не можат да се воздржат и можат да кажат сè на друга личност. Тогаш нема враќање назад. Скорпиите исто така се нервираат кога се лути, па затоа е подобро да се избегнат конфликтни ситуации затоа што тоа не е добро за никого. Не за нив, не за околината.

Facebook Comments
(Visited 182 times, 1 visits today)