Овие жени решија да не ја фарбаат седата коса, можеби и тебе ќе те убедат да го направиш истото

Сребрена и платинеста боја на коса е веќе неколку години моден тренд.

Без разлика дали тоа го носите или ви се допаѓа како му стои на некој друг, не можете да негирате дека овие бои се импресивни и привлекуваат внимание. Но, она што е уште поимпресивно од професионално обоената коса е природната сива коса што ги парви жените да изгледаат како да излегуваат на страниците на модните списанија.

Сè повеќе жени ширум светот го намалуваат трендот за боење на косата и наместо тоа избираат да бидат горди на својата природна сива/седа коса. Важен фактор во ова популарно движење што едноставно ја обожува сивата боја е заедницата Громб, група посветена на тоа да покаже колку можат да бидат убави и елегантни жени кога ќе ги покажат своите седи прамени.

ADVERTISEMENT

Искрено, јас бев прилично колеблива, но една вечер кога моето момче и неговото семејство слушнаа дека размислуваат да се фрбама, тие ме охрабрија, давајќи ми го тој поттик на доверба што ми недостасуваше. Еве, денес сум на 27 години и спортувам со полна глава седи коса!

„Изберете подобар начин за да му кажете на општеството  и сами да го прифати вашето природно јас на почетокот на 30-тите години. Девет месеци во оваа транзиција и незнаењето е реално, па ако сте во иста ситуација, искористете го овој пат за да ги едуцирате оние околу вас. Сивата е боја, а не дефиниција за возраста. Биди ти, бидете автентични. биди храбар.”

„Некои луѓе имаат црна коса, некои имаат руса коса – оние што имаат доволно среќа добиваат бела коса. Не е нешто од кое некој треба да чувствува дека треба да се скрие. Јас се вознемирувам кога луѓето велат дека белата коса значи дека си„ стара “. Имав само 15 години кога започна да ми побелува косата (исто како и многу други овде), не е старо – тоа е природно и е убаво “.

Фото: boredpanda

Facebook Comments
(Visited 80 times, 1 visits today)
Loading...