Ова момче го победи ракот и беше исмејувано, а сега воодушеви на America’s Got Talent

„Не сакав да бидам момчето со рак. Затоа сега, јас сум момчето кое свири виолина“ – вели 11-годишниот виолинист Тајлер ги освои жирито и публиката на „America’s Got Talent“ 2019.

Ова момче е од Северна Каролина и со својот настапи остави неверојатен впечаток. Тој вели дека на 4-годишна возраст  водел битка со ракот и соучениците го препознавале како детето со рак, па затоа сакал да научи да свири виолина и да стане препознатлив како детето со виолина.

„Повеќето луѓе се исмејувани поради тоа што се подобри од луѓето кои ги исмејуваат“ – му рече Сајмон Кауел пред да го притисне златното копче и да го испрати Тајлер директно во финалната фаза од натпреварувањата.

На сцената, Тајлер го отсвири хитот на Кели Кларксон – „Stronger (What Doesn’t Kill You)“.

Погледнете го настапот:

Facebook Comments
(Visited 150 times, 1 visits today)