Ова е вистинската причина зошто мажите повеќе ги сакаат „плавушите“

Ако може да се суди од новите откритија на студијата на Универзитетот Аугсбург во Минесота, мажите навистина претпочитаат русокоси и сметаат дека се  помлади и поздрави од другите жени.

Тие веруваат дека можат полесно да влезат  во врска со русокосата. Додека русокосите се попривлечни, но оние со кои повеќе би сакале да имаат односи уште на првиот состанок се жени со потемна коса, вели студијата.

Машките испитаници одговориле на прашања поврзани со тоа што тие преферираат во нивниот љубовен живот засновани врз фотографии од различни жени. Повеќето од нив сметаа дека русокосите се поубави, помлади и поздрави од жените со потемна коса.

Тие исто така веруваат дека русокосите се „полесни за работа“ и дека порано ќе се сретнат со нив. Меѓутоа, кога станува збор за мајката на нивните деца, тие претпочитаа да избираат жени со кафеава коса. Резултатите од истата студија покажуваат дека жените со долга коса изгледаат поздрави и помлади, а жените со средна коса лесно воспоставуваат врска со маж.

Зошто мажите навистина претпочитаат русокоси?

Одговорот е еволуција!Жените со руса коса се сметале многу одамна за помлади и поплодни од останатите денови. За жал, поради изложеноста на русокосите на медиумите и шегите на нивна сметка, тие денес би избрале потемна коса.

Фото: Истаграм

(Visited 70 times, 1 visits today)