Новата Мис Универзум го воолдушеви светот: „Жените како мене никогаш не ги сметале за убави“

Мис Универзум е една од најпочитуваните манифестации, а синоќешниот избор влезе во историјата.

За прв пат титулата за најубава девојка замина во рацете на девојка од Африка, Зозибини Тунзи (26).

Зозбини има високо образование на студии за односи со јавноста и е добро познат активист за родова еднаквост во нејзината земја. Таа ги користи социјалните мрежи како платформа за развој на размислување против дискриминација и е застапник за природна убавина и ги охрабрува жените да бидат природни и кои се тие.

– Таа сака да ја смени приказната за родовите стереотипи. Таа е горда поборник за природна убавина и ги охрабрува жените да се сакаат себеси онака како што се – пишува во својата биографија.

 

Од другите девојки се разликува по нејзината фризура. Исто така е исклучително популарна на социјалните мрежи и ја следат повеќе од 700.000 луѓе на Инстаграм. – Пораснав во свет каде една жена што личи на мене, со мојата боја на кожа и мојата коса, никогаш не се сметала за убава. Мислам дека е време да ги премостиме овие  стереотипи. Мислам дека сме најмоќното битие на светот и треба да им се даде секоја можност. “, рече Тунзи.

(Visited 71 times, 1 visits today)